Ergonomie

Wat is ergonomie?

Ergonomie richt zich op omstandigheden en hulpmiddelen om mensen optimaal te kunnen laten functioneren. Ergonomie is een veelomvattend begrip en gaat over zaken als het instellen van een bureaustoel tot de lichtinval op de werkplek. Ergonomie levert een belangrijke bijdrage voor het gezond en veilig werken op uw werkplek. Denk bij ergonomie op uw werkplek aan de juiste instelling van uw stoel en werkomstandigheden die de concentratie bevorderen.

Keurmerken NPR 1813 en NEN-EN 1335

NPR staat voor de Nederlandse Praktijk Richtlijn, deze is gemaakt omdat de maatverschillen in Nederland onderling een groot verschil hebben. De maatvoering en instelbaarheid zijn overgenomen van de NEN-EN 1335 en aangepast. De NEN-EN is de Europese norm voor kantoorstoelen. De NPR 1813 is een handvat voor facilitair managers, inkopers, arbo-adviseurs en ergonomen. Volgens de Nederlandse normcommissie kan de NPR 1813 ook worden gezien als het maatvoering programma voor het Nederlandse bedrijfsleven. Met deze maatvoering kan voor 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige kantoorstoel gezorgd worden. De NPR is een toelichting op het verantwoord gebruik van NEN-EN 1335, NEN-EN 527, NEN 2441 en NEN 2449. De NPR heeft tot doel aan te geven op welke wijze verantwoord staan en goed zitten bij het kantoorwerk kan worden uitgevoerd.

Wat kan Flexicomfort voor u doen?

Bij levering van de door u bestelde producten, zullen deze ergonomisch verantwoord ingesteld worden. Er zal gekeken worden naar de juiste instelling van uw stoel, computerscherm, bureau, muis, toetsenbord en eventueel voetensteun. Daarnaast kunt u ook ergonomisch advies aanvragen voor u bestaande kantoorinrichting. Wilt u weten wat Flexicomfort voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Aantal tips

Onderstaand hebben we nog een aantal tips die u kunt naleven tijdens het werk.

  1. regelmatig pauze nemen
  2. voldoende afwisseling in het werk
  3. een goede lichamelijke conditie
  4. oefeningen doen om spieren en schouders te ontlasten
  5. de juiste lichaamshouding bij langdurig zitten of staan